Rólunk írták

"Ritkán szoktunk egyetérteni, (foleg ami a kínai konyhát illeti mostanság, ..:)) ám most - véletlenül - van egy dolog, amiben tökéletesen azonos a véleményünk:

Ez pedig a soproni Gyógygödör, ahová magam is igen nagy rendszerességgel betérek, ha épp hazalátogatok szülovárosomba.

Ritka az a hely, ahol akkor sem néznek ki, ha épp csak egy kisfröccsöt gördít le a szomjas vendég, vagy épp egy - bár szerény választékú - de kitunoen elkészített "pince" ételekre, és hozzá tetemesebb mennyiségu innivalóra vágyik.

A boruk hosszú évtizedek(!) óta változatlanul a legjobb soproni pincékbol kerül ki,és bár nem "nagy borok", de fínomak, meg a jelleg is kocsmai. És a szakácsuk sem utolsó. Legutóbb egy szalontüdó-zsemlegombóc párossal okozott kellemes kulináris élményt. Mindezt olyan áron, ami ma Budapesten szinte elképzelhetetlen. Pedig, a szóban forgó muintézmény Sopron legszukebb belvárosában lelheto fel.

(az más kérdés, hogy a környezo éttermek már európai áron dolgoznak, de lássunk csodát, a Gyógygödör nem száll be az árversenybe.)

Szóval a helynek különleges feelingje van, mindenki aki arra vetodik, szívbol ajánlom, és még a pénztárcéja sem bánja meg!

Murmucka, mindezzel egyetértek, kiegészíteném még a felszolgáló hölgyek kedvességével, közvetlenségével. Valahányszor útban vagyok Sopron felé, mindig elfog a pánik, hátha bezárták a Gyógygödört (Budapesten biztos már rég bezárták volna...). UGYE NEM FOGJÁK? "

"Alvaro!

Kizártnak tartom, hogy bezárják.

Talán túlzás, hogy Európai hírnevu hely, de az bizonyos, Sopron szegényebb lenne nélküle! "

(medwe Fórum)


"az egész óváros részen már csak a Gyógygödör nincs elszállva árban. mellette pinceéttermek, teraszos kvzok. mindenhol nyugathoz szokott árskála. csak a régi, a megszokott GYgödör.. ÉLJEN SOKÁIG!!!

Gyógygödör hova máshova. Felszín feletti épületet felújítják, így a kocsma táblája mintegy leszakadt helyként várja látogatóit.

Itt sem változott semmi, úgy látszik ha Isten is úgy akarja, soha nem is fog! Boltíves fogadótér, álló boroshordókon fröccsözo látogatók. Belso térbe asztalhoz leülve egy osztrák társaság vígadja az idot serényen. Étlapot nézem, és rendelek, pacalt.

Életemben eloször itt ettem pacalt. Akkor 18 évesen kiszabadulva a zárt kis közösségembol, mindennek helye és jelentosége volt Sopronban. Az elso távolsági szerelem, az elso távolsági összeveszések, az elso komolyabb telefonszámla, az egyedüllét, a másik-többek elfogadása albérletben, az elso pacal. Az ételhez fuzött viszonyomat döntoen befolyásolta ezen intézmény elso látogatásakor, Debrecenbol érkezett albérlotársaim akarata. Pacalt eszünk. Állítom, hogy azok akik nem szeretik e remek kaját felénél döntoen az játszik be, hogy nem ettek még jót. Rossz volt számukra az bizonyos elso. A minta. Nos én állíthatom, megszerettem. Míg ott voltam fél évig rendszerességgel jártunk le pacalozni is, meg vörösborozni is, ha volt épp pénzünk. Aztán jó ideig semmi. Gyorben már nem találtam olyan éttermet, pincét ahol érdemes lett volna próbálkoznom, így aztán következo soproni tanulásom idoszaka hozta el a pacal 2.0-t: )) Szerencsére Veszprémben is megismertem egy emberkét akiknél az elmúlt két évben kenesén tavasznyitó pacalpartival örvendeztettük meg magunkat. De ez idén kimaradt és nagyon úgy néz ki el is marad.. Étlapot átböngészve, és papírsportba beleolvasva – megnyerjük eb-t esélyünk van- negyedóra múlva már érkezik a nap fénypontja. Gozölgo gombócként teszik le elém a kívánatos étket. Ah.. régen ettem, vajon ez milyen lesz.. Barátaimra gondolok: Ezt Zének is látni kéne!: )) Hát még Hellasznak! Na jó Melinda ehet mást! : )) Mélytányérban puposra megpakolt forró anyag teríti be az egész tálat. Gyönyöru. Igen, ennél csak ritkán van szebb, mint a Shrek. Egyenesen szeretnivaló!: ))

pacal

Szép lassan falatozva, sajna csak kólát szurcsölve hozzá, újságot olvasva darabokban fogyasztok. Abszolút nem rágós, pont eheto, íze fasza, omlik. A krumpli kelloképpen fozve, nincs az a menzai útóíze mikor belsejét eszed, mindegyik darab rendesen megfozve. Minden adagot 30x! megrágva (nemcsak az egészségemre gondolok biza) hanem az idot is tolom kifele, minél tovább tart annál jobb elv szerint. Persze, simán ennék még egy tálat csak lenne nagyobb gyomrom: ))

vörösbor

száraz vörös, kékfrankos. sajna nem az enyém, de jól mutat pacal mellé: ))

Fogyasztás végén még kértem egy kv-t mert jólesik. Aztán fizettem és kiérve hideg levegore, gondolkoztam. Ezt a gödrös túrát havonta megteszem a jövoben. Mert megéri. Majd hozzáfuzünk egy nagycenki kastélylátogatást, egy fertorákosi kofejtot, meg egy jégvermes Micimackó kedvencét. Úgy lenne az igazi. A huség. A városhoz és az ételekhez: ))"